streda 27. septembra 2017

Chettinad hubovo cícerová masala / Chettinad mushrooms and chicpeas masala

Chettinad hubovo cicerova masala



ČO POTREBUJETE:

200g čerstvých šampiňónov 
250ml uvareného cícera

na koreniacu zmes:
1 lyžička čierneho korenia
2 červené sušené chilli papričky 
1 lyžička bieleho maku
kúsok škorice
4 strúčiky cesnaku
1 lyžička rímskej rasce
1 lyžička koriandrových semien
1 lyžička feniklových semien
1 lyžica chana dal
kúsok asi ako 1 lyžička kalpasi (black stone flower)

Ďalej:
olej
1 lyžička horčičných semienok
2 veľké červené cibule
1 veľká paradajka
soľ
1 lyžička garam masala
voda podľa potreby
hrsť čerstvej koriandrovej vňate 


Chettinad hubovo cicerova masala



AKO POSTUPOVAŤ:

Prvú si pripravíme koreniacu zmes. Všetky suroviny v stĺpčeku "na koreniacu zmes" dáme do hrnca a na stredne silnom ohni nasucho opečieme, kým nezavoňajú. Kalpasi má svoju špecifickú vôňu, keď sa začne zohrievať, vtedy hrniec z ohňa odstavíme, koreniny dáme na tanierik vychládnuť. Vychládnuté rozmixujeme na korenie a odložíme bokom do ďalšieho použitia.

V tom istom hrnci zohrejeme trocha oleja. Pridáme horčičné semienka a necháme prasknúť. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na stredne silnom ohni domäkka. Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a restujeme domäkka.

Chettinad hubovo cicerova masala


Ďalej pridáme soľ, garam masala a pripravenú koreniacu zmes, premiešame. Zalejeme trochou vody a privedieme k varu. Do tohoto základu pridáme očistené a na väčšie kusy nakrájané šampiňóny a uvarený cícer. Pod pokrievkou varíme 8-10 minút. Nakoniec primiešame koriandrovú vňať.

Chettinad hubovo cicerova masala


Podávame s ryžou alebo plackami Chapati.

8 komentárov:

  1. Ano, to bude dobryyyyyy! Uz brzo, jen co dojde kalpasi. Je v te chuti patrne?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miso, proc je tam chana dal? Je to nutne?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pouzila jsem loupane mandle, budu pouzivat dal, osvedcily se. Jidlo bylo vynikajici, priste dam mnohem vic zampionu, i kdyz jsem to varila jen pro dve osoby. Tesim se na ten lisejnik. Budes mit jeste nejake jine rc nebo odkaz na rc, kam by se chutove hodil?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chcela by som este s masom vyskusat. Ked budem mat vyskusany recept dam ti avizo :) Jasne, ono sa to zda, ze je toho malo, lebo na tanier to nejde ako jedine --> Thali :)

      Odstrániť
  4. Musim ti rict, Miso, ze jsem dnes varila uz podruhy! Potreti bude az dojde lisejnik. A zase chutnalo navsteve. Ale napadlo me, vzdycky mas fotku v krasne misce nebo kotliku, ale v cem to varis? Koreni v tadka, to je jasne, ale potom? A jeste jsem se docetla, ze urad dal se vari dlouho, podle tveho rc jen malo, staci to?
    Diky, napis prosim!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. http://www.sashirecipes.com/mushroom-biriyani.html
    Take uvarim!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Leden 2020 - velky, indický raut pro 4. Jedno z jídel bylo tohle. Veliký úspěch melo, Miso! jasne, ze uz mam kalpasi a jjak pises, nadherne mi to koreni lisejnikem provonelo kuchyn. jeste jsem delala indicky, mrkvovy salat a orechovou sekanou. Tenhle tvuj web je moje modlitebni knizka :-)

    OdpovedaťOdstrániť