piatok 4. augusta 2017

Žĺtkové karí

Zltkove kari



ČO POTREBUJETE:
(na 2 porcie)

4ks vajíčok uvarených natvrdo

1/2 lyžičky horčičného semienka

1 väčšia červená cibuľa
niekoľko karí lístkov 
kúsok čerstvého zázvoru 
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky mletého chilli korenia

soľ podľa chuti
2 stredne veľké zemiaky
1 paradajka
voda podľa potreby
menšia hrsť čerstvej koriandrovej vňate


Zltkove kari


AKO POSTUPOVAŤ:

Ako prvé si uvaríme vajíčka natvrdo. Ošúpeme, žĺtka a bielka dáme zvlášť. Bielka si môžeme nakrájať pozdĺžne alebo na menšie kúsky, kto ako chce.
V hrnci zohrejeme ghee. Pridáme horčičné semienka a necháme prasknúť. Pridáme karí lístky a tiež necháme prasknúť.

Zltkove kari


Ďalej pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme domäkka na stredne silnom ohni. Potom pridáme nadrobno nakrájaný zázvor, a chvíľočku restujeme. Pridáme mletú kurkumu, mleté chilli korenie a premiešame.  Pridáme očistené a na malé kocky nakrájané zemiaky, osolíme, podlejeme troškou vody a na miernom ohni pod pokrievkou varíme do polomäkka. Potom pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a varíme domäkka. Ak treba podlejeme troškou vody ešte. Keď sú zemiaky a paradajka mäkké pridáme žĺtka a karí premiešame tak, aby sa nám žĺtka rozpadli a zahustili ho. Potom pridáme nakrájané bielka, nasekanú koriandrovú vňať, premiešame. Necháme ešte minútku povariť a odložíme z ohňa.

Zltkove kari


Podávame s plackami alebo s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára