nedeľa 16. júla 2017

Karí so šampiňónmi a zelenou paprikou (alebo cuketou) / Curry with mushrooms and green capsicum (or zucchini)



ČO POTREBUJETE:

na pastu:
olej alebo ghee
1 lyžička rímskej rasce
1 zelená chillli paprička
4 strúčiky cesnaku
kúsok zázvoru 
2 stredne veľké červené cibule

ďalej:
1 zelená paprika
(v sezóne cukiet môžete nahradiť papriku cuketou)
200g čerstvých šampiňónov 
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/2 lyžičky garam masala
soľ podľa chuti
voda podľa potreby 





AKO POSTUPOVAŤ:

Zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Pridáme chilli papričku, cesnak, zázvor a nakrájanú cibuľu. Restujeme dohnedkava. 



Túto zmes necháme trocha vychládnuť a potom s troškou vody rozmixujeme na pastu. Odložíme si ju bokom do ďalšieho použitia.



V tom istom hrnci opäť rozpálime troška oleja alebo ghee. Pridáme nadrobno nakrájanú zelenú papriku a chvíľu restujeme. Potom pridáme nakrájané šampiňóny a znova restujeme. Pridáme mletú kurkumu, garam masala, soľ a premiešame. 



Ďalej pridáme pripravenú cibuľovú pastu, kokosové mlieko, trocha vody a karí privedieme k varu. Varíme ďalších 5 minút.



Potom pridáme nasekanú koriandrovú vňať, premiešame, necháme prejsť  varom a odstavíme z ohňa. Prikryté necháme postáť 15 minút a podávame s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára