sobota 23. apríla 2016

Fašírky z kreviet


Fasirky z kreviet




ČO POTREBUJETE (na asi 9ks):

525g čerstvých kreviet (váha je po rozmixovaní)
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
sušené oregano
3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
2 lyžičky múky 

strúhanka na obaľovanie 
olej na vyprážanie 


Fasirky z kreviet



AKO POSTUPOVAŤ:

Čerstvé krevety očistíme, opláchneme a rozmixujeme. Dáme ich do misky, pridáme soľ, mleté čierne korenie, oregano, nastrúhaný cesnak, vajcia a múku a rukou vypracujeme zmes ako na fašírky. Necháme ho pol hodiny odležať. V panvici zohrejeme dostatok oleja, aby bol až vriaci. Potom oheň zmiernime. Do ruky vezmeme trocha krevetovej zmesi. Bude troška lepkavá, ale akonáhle sa obalí strúhankou, dá sa pekne vytvarovať do fašírky. Strúhankou obalenú fašírku opatrne vložíme do leja. Oprážame z oboch strán dohneda.

Fasirky z kreviet


Ako prílohu sme mali zemiakové pyré.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára