piatok 9. októbra 2015

Tadka Pulao

Tadka Pulao


ČO POTREBUJETE:

1 hrnček ryže Basmati
voda podľa potreby

olej 
1/2 lyžičky hnedých horčičných semienok
1 zelená chilli paprička 
2 strúčiky cesnaku
vetvička karí lístkov
niekoľko kešu orechov

ďalej:
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky mletého čierneho korenia 
soľ podľa chuti


Tadka Pulao



AKO POSTUPOVAŤ:

Najprv si pripravíme hlinený hrniec ako je uvedené v tomto postupe.

Keď sme pomaly hrniec zahriali pridáme trocha oleja. Pridáme horčičné semienka a pol minútky ich pražíme na miernom ohni. Potom pridáme chilli papričku, cesnak a karí lístky. Minútu oprážame. Ďalej pridáme kešu orechy a opražíme ich dohnedkava. Ďalej pridáme prepláchnutú ryžu, zalejeme ju vodou, aby bola hladina vody asi 1 cm nad ryžou. Osolíme, pridáme kurkumy a čierne korenie, premiešame. Vodu privedieme k varu, oheň znova zmiernime, na hrniec dáme pokrievku a ryžu uvaríme domäkka. Pred koncom oheň vypneme a ryžu necháme dorobiť. Hrniec dlho zostane ešte horúci, takže ryža sa dorobí bez pripálenia a rozvarenia. 

Tadka Pulao


Môžeme podávať s uvareným vajíčkom a šalátom/raitou.


Tadka Pulao

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára