štvrtok 13. augusta 2015

Dhingri dulma

Je to niečo podobné ako Paneer bhurji, také vegetariánske "miešané vajíčka" so šampiňónmi, len bez vajíčok.


Dhingri dulma



ČO POTREBUJETE:

slnečnicový olej alebo ghee
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
1 veľká červená cibuľa 
1/2 lyžičky cesnakovo-zázvorovej pasty 
(alebo čerstvý strúhaný zázvor aj cesnak v pomere 1:1)
soľ
2 červené sušené chilli papričky 
mleté čierne korenie
200g čerstvých šampiňónov 
200g paneeru
2 stredne veľké paradajky
1/2 lyžičky garam masala
hrsť čerstvej koriandrovej vňate 


Dhingri dulma



AKO POSTUPOVAŤ:

V kadhai zohrejeme olej alebo ghee. Pridáme rímsku rascu a necháme rozvoňať. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, oheň zmiernime a restujeme domäkka. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu a restujeme ďalšie 2 minúty. 

Dhingri dulma


Potom pridáme chilli papričky, soľ a mleté čierne korenie, premiešame. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a 2 minúty restujeme na silnom ohni. Občas premiešame.

Dhingri dulma


Ďalej pridáme paneer, ktorý sme rozmrvili vidličkou alebo prstami. Restujeme ďalšie 2 minúty. Potom pridáme nadrobno nakrájané paradajky a restujeme ďalších 5 minút.

Dhingri dulma


Nakoniec pridame garam masala a koriandrovu vnat, premiesame a restujeme minutku. 

Dhingri dulma


Kadhai odstavíme z ohňa a jedlo môžeme ihneď podávať. Najlepšie s nejakými plackami ako napr. Chapati, Paratha.



Dhingri dulma

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára