ČO POTREBUJETE:
200ml Toor dal
2 viazaničky čerstvého mladého špenátu
voda
soľ
1/4 lyžičky mletej kurkumy
olej alebo ghí
1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru
1 lyžička strúhaného čerstvého cesnaku
2-3 zelené čili papričky; odstrániť semená a žilky
1 lyžička šťavy z citróna
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce
6-8ks karí lístkov
čerstvá koriandrová vňať
AKO POSTUPOVAŤ:
Toor dal prepláchneme a špenát nasekáme.
Toor dal dáme do hrnca, zalejeme asi 450ml vody, pridáme kurkumu a privedieme do varu. Oheň zmiernime a toor dal varíme odokrytý do mäkka, približne 20-25 minút.
Kým sa toor dal uvarí v menšom hrnci poriadne zohrejeme 1 lyžicu oleja alebo ghí (ghí dodá lepšiu chuť). Oheň zmiernime, pridáme strúhaný zázvor a cesnak a minútu restujeme. Potom pridáme nasekané špenátové listy, oheň zosilníme a listy restujeme 1 minútu, premiešavame.
Keď je toor dal mäkký, pridáme pripravené špenátové listy, soľ a premiešame. Ak treba dolejeme trocha vody, aby dal nebol príliš hustý. Varíme na miernom ohni ďalších 5 minút.
Potom v menšom hrnci znova zohrejeme lyžicu oleja alebo ghí. Oheň zmiernime, pridáme horčičné semienko a rímsku rascu. Necháme vypraskať. Potom pridáme karí lístočky, ktoré hneď prasknú a ihneď to vylejeme do dalu. Premiešame a hrniec odstavíme z ohňa.
Do hotového jedla pridáme čistú, posekanú koriandrovú vňať. Premiešame a môžeme podávať s ryžou.