sobota 13. júla 2013

Chunke matar / Green peas subzi




ČO POTREBUJETE:

3 hrste čerstvo vylúpaného hrachu

olej
1/2 lyžičky rímskej rasce
štipka asafoetida

1 veľmi veľká červená cibuľa
1 plochá lyžička mletého koriandru
1/2 lyžičky mangoveho prášku  (Amchoor)
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
troška mletého kardamómu
1 lyžička čerstvého nastrúhaného zázvoru
2 zelené čili papričky

soľ





AKO POSTUPOVAŤ:

V hrnci zohrejeme olej. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať. Pridáme asafoetida. 

22chunke matar 003


Ďalej pridáme na tenké prúžky nakrájanú cibuľu a na stredne silnom ohni restujeme do mäkka - hnedkava. 

22chunke matar 004


Pridáme mletý koriander, mangový prášok mleté čierne korenie a kardamóm. 

22chunke matar 006


Ďalej hneď pridáme čili papričky, do ktorých sme urobili zárezy nožíkom a nastrúhaný zázvor. Premiešame a chvíľku restujeme. 

22chunke matar 007


Potom pridáme čerstvý hrach, soľ a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme 10 minút. Občas premiešame. 

22chunke matar 009


Do hotového jedla zamiešame nasekanú koriandrovú vňať. 

22chunke matar 010


Podávame s plackami Čapati



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára