nedeľa 17. marca 2013

Methi Ghavan

Ghavan sú raňajkové placky tradične pripravené zo surovej ryže. Na uľahčenie sa môžu pripraviť aj z ryžovej múky a pre obmenu pridať rôzne korenie a vňate. Ako napríklad sušené lístky senovky gréckej....


IMG_7529



ČO POTREBUJETE (na 8ks):

200ml hrnček ryžovej múky
300ml vody
soľ
troška rímskej rasce
štipka mletej kurkumy
štipka prášku do pečiva
olej na opekanie placiek


IMG_7523



AKO POSTUPOVAŤ: 

Do misky dáme ryžovú múku, soľ, prášok do pečiva, mletú kurkumu, rímsku rascu a lístky senovky. Premiešame.

IMG_7482


Pridáme vodu a jogurt; dobre vymiešame.

IMG_7484


Cesto musí byť tekuté, aby sa po vyliatí na panvicu dobre roztieklo. (Je redšie, než na palacinky.)

IMG_7486


Panvicu dobre rozpálime. Oheň zmiernime (nie celkom na najslabší plameň). Panvicu potrieme poriadne olejom a vylejeme na ňu malú naberačku cesta (pozri video).

IMG_7518




Placku pokvapkáme olejom a pokrievkou prikryjeme; opekáme len z jednej strany.

IMG_7520



Podávame s čatní alebo s inou zelninovou, či strukovinovou prílohou.

3 komentáre:

  1. vyzerajú chutne s akým chutney to podávate, alebo s čím to najradšej papajú detičky?
    Tinka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chutney nejake pikatne: kokosove, arasidove, paradajkove....

      Odstrániť
  2. Už je mám, musím zlusit a i kokosove chutney vyrobit. Jsem zevda jake to bude. W

    OdpovedaťOdstrániť