streda 30. januára 2013

Dal Palak / Dal with spinach

Dal Palak / Dal with spinach



ČO POTREBUJETE:

200ml Toor dal
2 viazaničky čerstvého mladého špenátu
voda
soľ
1/4 lyžičky mletej kurkumy
olej alebo ghí
1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru
1 lyžička strúhaného čerstvého cesnaku
2-3 zelené čili papričky; odstrániť semená a žilky
1 lyžička šťavy z citróna
1/2 lyžičky tmavého horčičného semienka
1/2 lyžičky tmavej rímskej rasce


Dal Palak / Dal with spinach



AKO POSTUPOVAŤ:

Toor dal prepláchneme a špenát nasekáme.

Dal Palak / Dal with spinach


Toor dal dáme do hrnca, zalejeme asi 450ml vody, pridáme kurkumu a privedieme do varu. Oheň zmiernime a toor dal varíme odokrytý do mäkka, približne 20-25 minút.

Dal Palak / Dal with spinach


Kým sa toor dal uvarí v menšom hrnci poriadne zohrejeme 1 lyžicu oleja alebo ghí (ghí dodá lepšiu chuť). Oheň zmiernime, pridáme strúhaný zázvor a cesnak a minútu restujeme. Potom pridáme nasekané špenátové listy, oheň zosilníme a listy restujeme 1 minútu, premiešavame.

Dal Palak / Dal with spinach

Dal Palak / Dal with spinach


Keď je toor dal mäkký, pridáme pripravené špenátové listy, soľ a premiešame. Ak treba dolejeme trocha vody, aby dal nebol príliš hustý. Varíme na miernom ohni ďalších 5 minút.

Dal Palak / Dal with spinach


Ďalej pridáme nasekané čili papričky a šťavu z citróna, premiešame.

Dal Palak / Dal with spinach


Potom v menšom hrnci znova zohrejeme lyžicu oleja alebo ghí. Oheň zmiernime, pridáme horčičné semienko a rímsku rascu. Necháme vypraskať. Potom pridáme karí lístočky, ktoré hneď prasknú a ihneď to vylejeme do dalu. Premiešame a hrniec odstavíme z ohňa.

Dal Palak / Dal with spinach


Do hotového jedla pridáme čistú, posekanú koriandrovú vňať. Premiešame a môžeme podávať s ryžou.

Dal Palak / Dal with spinach

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára