sobota 10. marca 2012

Aloo Tamatar (zemiaky s paradajkou) / Potatoes with tomato

Aloo tamatar




ČO POTREBUJETE:

4 malé zemiaky
2 veľké paradajky

2 veľké červené cibule
1 lyžica ghee
1 lyžička tmavej rímskej rasce
1 lyžička cesnakovo-zázvorovej pasty
1/2 lyžičky mletej kurkumy
soľ
1/2 lyžičky kašmírskeho chilli korenia
1 plochá lyžička mletého koriandru
1 plochá lyžička garam masala
1 lyžička sušených lístkov senovky gréckej
troška vody na podliatie



Aloo tamatar



AKO POSTUPOVAŤ:

V hlbšej panvici zohrejeme ghee. Pridáme rímsku rascu a cesnakovo-zázvorovú pastu. Necháme rozvinúť vôňu. 

Aloo tamatar


Pridáme cibuľu nakrájanú na polkolieska a restujeme domäkka. Potom pridáme kurkumu , soľ a premiešame. 

Aloo tamatar


Ďalej pridáme mletý koriander, kašmírske chilli korenie, garam masala a senovku grécku. Premiešame. 

Aloo tamatar


Pridáme nakrájané zemiaky a paradajky, premiešame... 

Aloo tamatar


... podlejeme troškou vody a zakryté dusíme do mäkka, asi 10-15 minút. Občas premiešame a skontrolujeme, či sa nám zmes neprichytila o spodok panvice. Vtedy zasa trošička podlejeme vodou, ale podlievame len po troškách, výsledné jedlo nemá šťavu. Nakoniec posypeme nasekaným koriandrom, odstavíme s ohňa a premiešame. Zakryté necháme 10 minút odstáť. 

Aloo tamatar



Môžeme podávať s plackami


Aloo tamatar

3 komentáre: