nedeľa 24. júla 2011

Kuracie v kešu - pistáciovej marináde


kuracie v kesu-pistaciovej marinade



ČO POTREBUJETE:

4 kuracie stehná aj s kĺbom; vykostené a pokrájané na rezančeky 

na marinádu:
soľ
2 lyžice šťavy z limetky/citróna
2-3 lyžice bieleho nesladeného jogurtu - Dahi
mleté čierne korenie
1 plná lyžička Tandoori masala
200ml kešu orechov; zomlieť 
100ml pistácií; zomlieť 

olivový olej


kuracie v kesu-pistaciovej marinade



AKO POSTUPOVAŤ:

Mäso dáme do misky a pridáme všetky suroviny na marinádu.

1


2



Mäso s marinádou dobre premiešame a necháme 2 hodiny odležať v chladničke.

3



V panvici zohrejeme olivový olej a pridáme odležané mäso spolu s marinádou, chvíľku opekáme, potom prikryjeme na miernom ohni dusíme 15-20 minút. Mäso si ešte samé pustí šťavu počas dusenia.

4



Podávame s ryžou.

3 komentáre:

  1. Hmmmmm, to znie dobre. Miska drzim ti palceky pri tvojej diete, ale nezda sa mi, ze ty by si potrebovala diety.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adka dakujem, ono sa to zda, ze nie, ale kilecka hovoria nieco ine :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mňam, oriešky môžem vo všetkých podobách. toto vyzerá naozaj veľmi chutne!

    OdpovedaťOdstrániť