sobota 4. decembra 2010

Karí so sójovými kockami a karfiolom

Kari so sojovymi kockami a karfiolom



ČO POTREBUJETE:

za misku sójových kociek
horúca voda na zaliatie sójových kociek

olej
1/3 lyžičky rímskej rasce
2 väčšie cibule
2 veľké paradajky
1/3 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička garam masala
menší karfiol
soľ
voda na podliatie
koriandrová vňať

na vymixovanie (spolu s paradajkovo-cibuľovou pastou):
1/2 lyžičky feniklových semienok
1 lyžica channa dal
1/2 lyžičky zázvorovej pasty (alebo čerstvého strúhaného zázvoru)
1/2 lyžičky cesnakovej pasty (alebo čerstvého strúhaného cesnaku)




AKO POSTUPOVAT:

Sójové kocky si dáme do misky a zalejeme horúcou (prevarenou) vodou. Necháme postáť 20 minút a prebytočnú vodu zlejeme.



V hrnci si zohrejeme olej a dáme opražiť rímsku rascu, kým troška nezhnedne a neuvoľní vôňu.



Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do mäkka.



Pridáme nadrobno nakrájané paradajky a pražíme do mäkka.



Potom pridáme kurkumu a garam masala, premiešame, popražíme pár minút, kým korenie neuvoľní vôňu.



Polovicu z tejto zmesi odoberieme do misky a pridáme k nej ostatné prísady na vymixovanie. Necháme zmes vychládnuť a vychládnutú s troškou vody vymixujeme na pastu.



K zmesi, ktorá nám zostala v hrnci pridáme karfiolové ružičky, podlejeme vodou toľko, aby bol karfiol ponorený, osolíme, privedieme k varu, oheň zmiernime, hrniec prikryjeme a karfiol uvaríme do polomäkka.



Keď je karfiol polomäkký, pridáme sójové kocky...



...pastu, ktorú sme si vymixovali z polovice cibuľovo-paradajkovej zmesi a kokosové mlieko. Premiešame, privedieme znova k varu, oheň zmiernime a zakryté povaríme asi 15 minút.



Hotové karí posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou.


Podávame s dusenou ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára