nedeľa 3. októbra 2010

Kadhai Gosht

Je to severoindické karí pochádzajúce zo štátu Punjab; je často súčasťou svadobného menu.
Jedlo by nemalo mať príliš veľa šťavy, ale nesmie zostať ani celkom suché; podáva sa s Naanom alebo inými indickými plackami. Ja som mala trošku viac šťavy, pretože som ho podávala s dusenou ryžou.



11100_7184



ČO POTREBUJETE:

1/2kg baranieho alebo kozľacieho/jahňacieho mäsa 
2 zelené kardamómy 
3 klinčeky 
2 malé kúsky škorice
1/2 lyžičky mletej kurkumy
1 lyžička kašmírskeho chilli korenia
1 lyžička mletého koriandru
1/2 lyžičky feniklových semien
1/2 lyžičky rímskej rasce
2 väčšie paradajky
3/4 pohára vody
olej

na marinádu:

soľ
1/2 lyžičky sušenej senovky gréckej (kasuri methi)
1 lyžička garam masala
1/2 lyžičky zázvorovej pasty
1/2 lyžičky cesnakovej pasty
4 plné lyžice bieleho nesladeného jogurtu (dahi)
2-3 veľké červené cibule; rozmixované na pastu




AKO POSTUPOVAT:

Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do misky, osolíme, pridáme senovku grécku, garam masala, cesnakovú a zázvorovú pastu a premiešame. Ďalej k mäsu primiešame jogurt a cibuľu, ktorú sme rozmixovali s trochou vody na pastu. Premiešame a necháme marinovať v chladničke minimálne 4 hodiny.

1


Na oleji, v tlakovom hrnci popražíme klinčeky, škoricu a kardamóm, len chvíľku, kým sa uvoľní aróma. Pridáme mäso aj s marinádou a 10 minút povaríme. Pridáme koriander, chilli korenie, kurkumu, fenikel, rímsku rascu a premiešame.

2


Pridáme nakrájané paradajky, premiešame. Nakoniec podlejeme vodou, privedieme k varu a tlakový hrniec uzavrieme. Keď začne syčať, oheň zmiernime a 1 hod. až 1 a pol hod. varíme. Potom hrniec odstavíme z ohňa, necháme uniknúť paru, až potom ho otvoríme. Ak máte tuhšie mäso, varte dlhšie.

3


Hotové jedlo môžete posypať nasekanou koriandrovou vňatou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára