utorok 27. apríla 2010

Bešamel - základný recept / Bechamel - basic recipe (White sauce)

Bešamel používam napríklad pri príprave Francúzskych zemiakov a na rôzne zapekané jedlá.


22masala channe besamel adai 018



ČO POTREBUJETE:

1 plná vareška hladkej múky (40g)
1 lyžica masla
mlieko (použijeme približne 1/2 litra mlieka na plnú varešku múky)




AKO POSTUPOVAŤ:


V hrnčeku roztopíme hrudku masla, zapražíme vareškou múky.

22masala channe besamel adai 010


Zalejeme postupne mliekom. Radšej menej mlieka a prilievať, ako to urobiť príliš riedke. Za stáleho miešania (použite metličku, aby ste predišli hrudkám) na miernom ohni povaríme 15-20 minút.

22masala channe besamel adai 012


Tip: Pred tým, než mlieko pridáte k zapraženej múke, zohrejte si ho. Ak chcete mať ochutený bešamel, môžete pri ohrievaní mlieka doňho pridať menšiu cibuľu vcelku a 1 bobkový list a potom do hotového bešamelu pridať soľ a mleté biele korenie. Takto ochutený bešamel môžete postupne zamiešať do restovanej zeleniny a ďalej tým naplniť vrstvy lasagna. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára